Voorafgaand aan de installatiedag

13 jun 2023

Return on Energy is een gecertificeerd zonnepanelenbedrijf. We zijn gespecialiseerd in het installeren van zonnepanelen. Als je interesse hebt in het voorstel dat opgesteld is door ons, komen we op locatie langs om jouw dak precies in te meten. We stellen voor jou de best mogelijke combinatie samen qua panelen en omvormers voor het beste rendement. Hierdoor durven we garantie te geven op wat jouw opbrengst gaat zijn. De definitieve prijs van het zonnepanelensysteem ontvang je dan via de mail. Zodra je akkoord bent met de definitieve prijsopgave, komen wij altijd eerst nog even langs om een technische check te doen en de mogelijke kabelroutes te bekijken. Vervolgens plannen we een installatiedag in. Hoe ziet een installatiedag eruit en wat kan je verwachten?

Aankomst zonnepanelen installateur

Op de afgesproken dag zal het installatieteam van Return on Energy tussen 07:00 en 09:00 uur bij je op de stoep staan. Voordat ze aan de slag gaan, zullen ze de installatie nog eens met je bespreken. Hierdoor heb je ook de mogelijkheid om alle details en specifieke wensen aan te geven, waardoor de installatie volledig aan jouw verwachtingen voldoet. Specifieke wensen en details moeten idealiter al in verkoopgesprek of tijdens een technische schouw worden besproken, zodat er geen verrassingen voor beide partijen zijn op dag van installatie.

Plaatsing van de zonnepanelen

Veiligheid en de juiste voorbereidingen zijn erg van belang op de installatiedag. Een van de monteurs begint met het opbouwen van een steiger (indien nodig), zodat het dak veilig bereikt kan worden. Ondertussen begint de andere monteur met de voorbereidingen in de groepenkast. Door deze georganiseerde aanpak gaan we efficiënt te werk en kan de installatie soepel verlopen.

Zodra de steiger gereed is (of een andere methode om veilig te werken), worden de rails en dakhaken op het dak geplaatst. Vervolgens worden de zonnepanelen naar boven getakeld zodat deze in het montagesysteem bevestigd kunnen worden. Dit zorgt voor een veilige en stabiele bevestiging van de panelen. De installateurs hebben ervaring met verschillende soorten daken, waardoor de panelen optimaal gepositioneerd kunnen worden voor maximale energieopwekking.

Weersomstandigheden

Weersomstandigheden zijn erg belangrijk op de installatiedag. Als het te hard waait of als er veel regen valt, moeten wij de afspraak helaas verzetten. Dit wordt gedaan om eventuele schade aan jouw woning te voorkomen en om de veiligheid van jou en het installatieteam te waarborgen. Tevredenheid en veiligheid van de klant staat altijd voorop. 

Aansluiting van het zonnestroomsysteem

Nadat alle zonnepanelen stevig bevestigd zijn, is het tijd voor het bekabelen. De installateur die zich in de woning bevindt, volgt het afgesproken kabeltraject naar de meterkast en sluit alle kabels aan. Dit zorgt voor een juiste verbinding tussen de zonnepanelen en het elektriciteitsnetwerk van jouw woning. Het installatieteam heeft oog voor detail, waardoor de kabels indien mogelijk uit het zicht worden weggewerkt. De installatie is op een nette en professionele wijze. Lees meer over het belang van de juiste installateur in onze blog over zonnepanelen installateurs.

Zonnepanelen geïnstalleerd, en dan?

Vanaf het moment dat de installatie afgerond is, begin je met het opwekken van eigen stroom. De monteur die verantwoordelijk is voor het binnenwerk zorgt ervoor dat jouw monitoringstool wordt aangesloten. Aan de hand van deze tool kan je 24 uur per dag kijken hoeveel stroom je opwerkt. Na een paar dagen is de monitoringstool volledig actief en kun je de opbrengst van jouw zonnepanelen nauwkeurig bijhouden. Ben je intussen al benieuwd geworden wat zonnepanelen op jouw dak kunnen opleveren? Laat vrijblijvend je gegevens achter en ontvang een offerte op maat

Salderingsproces

Om optimaal te kunnen profiteren van jouw zonnepanelen, is het belangrijk om je zonnesysteem aan te melden bij je energieleverancier. Return on Energy biedt kosteloze ondersteuning bij dit proces. Door je zonnesysteem te laten registreren, kun je gebruikmaken van saldering. Saldering houdt in dat de energie die je opwekt, maar niet direct verbruikt, wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Hierdoor kun je besparen op jouw energierekening en zelfs geld verdienen als je meer opwekt dan verbruikt. Meer informatie over salderen kun je vinden in onze blog over de salderingsregeling.

Installatiedag van Return on Energy

De installatiedag van zonnepanelen door Return on Energy zal efficiënt en veilig verlopen. Het installatieteam zorgt voor een grondige voorbereiding, plaatst de panelen nauwkeurig op het dak en sluit alles professioneel aan. Met behulp van de monitoringstool kun je de opbrengst van zonnepanelen op elk moment van de dag in de gaten houden. Stap over naar een groenere en kostenefficiënte energietoekomst met de zonnepanelen van Return on Energy. Als je verder nog vragen hebt, kun je gerust contact met ons opnemen. We helpen je graag.

Deel dit artikel

Andere interessante artikelen

Check dan snel wat jouw dak opbrengt

Al overtuigd?

Check mijn dak
1 van 3
Woonsituatie

Dit is slechts een indicatie. Wilt u een vrijblijvende maatwerk offerte? Neem alsjeblieft contact op.

2 van 3
Verbruik
😄 Dankjewel! Met [bewoners] heb je een gemiddeld verbruik van:
[verbruik] kWh
Dit is ideaal voor zonnepanelen!
Vul je naam en e-mailadres in om direct je mogelijke opbrengsten te zien:
Opbrengst
Je hebt [aantal] zonnepanelen nodig om je verbruik van [verbruik-kwh] op te wekken.
* berekening op basis van panelen van 400 Wp
Zon en bliksem pictogram
Daarmee ga je
[besparen-per-jaar] besparen
Berekening: €[besparen] = kWh * €0,23 (met de huidige stroomtarieven betaal je tegenwoordig 30 tot 80 cent)
Spaarpot pictogram
Hierbij moet je denken aan een investering van tussen de [investering] die je terugverdient in slechts [tijd]
Certificaat pictogram
Klinkt goed toch?
Vraag direct een offerte aan
Contact met een specialist

Vraag hier een offerte aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

📱 Bel zelf: 010 318 2860

We kunnen je ook terugbellen
Bel mij terug
Bedankt! We nemen z.s.m. contact met je op. Het versturen van de mail is helaas niet gelukt. Neem contact met ons op. Alvast bedankt

✉️ mail zelf: advies@returnonenergy.nl

Mail mij terug
Bedankt! We nemen z.s.m. contact met je op. Het versturen van de mail is helaas niet gelukt. Neem contact met ons op. Alvast bedankt