Een thuisbatterij: de energie van de toekomst

  • Sla eigen zonne-energie op voor later.
  • Handel met dynamische tarieven of op de onbalansmarkt.
  • Wordt minder afhankelijk van het stroomnet.
  • Gratis en onafhankelijk advies.
  • Een installatie waar je ‘u’ tegen zegt (beoordeling 4.9 / 5.0)

Onze klanten?
Die zijn superblij!

Een thuisbatterij, wat is dat eigenlijk?

Een thuisbatterij is net als de batterij die je al kent, maar dan groter en slimmer. We installeren deze bij jou thuis, verbinden hem met je meterkast en, als je ze hebt, je zonnepanelen, energiemanagementsysteem en laadpaal.

De thuisbatterij laadt op met gratis of goedkope stroom en je gebruikt, of levert, deze stroom terug wanneer energieprijzen hoog zijn. Zo bespaar je geld en ben je minder afhankelijk van het stroomnet. Slim he!

Daarom een
thuisbatterij

 

Met een thuisbatterij bespaar je direct op je energierekening en ben je voorbereid op de toekomst. Ben jij ook een voorloper?

Gebruik meer van je zonnestroom
Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je die in een thuisbatterij opslaan en gebruiken als de zon niet schijnt. Super duurzaam!
Lagere energierekening
De batterij laadt op met gratis zonnestroom en als energieprijzen laag zijn. Je gebruikt de opgeslagen stroom als energieprijzen hoog zijn. Vooral met een dynamisch energiecontract
en handelen op de onbalansmarkt kan je hier mooi aan verdienen!
Voorbereid op einde saldering
De saldering is op lange termijn onhoudbaar en zal in de toekomst waarschijnlijk worden afgebouwd. Wees slim voorbereid met een thuisbatterij die jouw overtollige zonne-energie opslaat voor later, in plaats van terug te leveren aan het net voor niets.
Altijd stroom, ook tijdens storingen
Bij een stroomstoring neemt jouw thuisbatterij het naadloos over. Geniet van een onafhankelijk leven, zelfs tijdens die onverwachte momenten.

Is dit een goed moment voor een thuisbatterij?

Zeker! Of je nu jouw zelfopgewekte zonne-energie optimaal wilt benutten, behoefte hebt aan een back-up energievoorziening, of simpelweg geld wilt verdienen aan je dynamische energiecontract en de onbalansmarkt; een thuisbatterij biedt tal van mogelijkheden.

Het kiezen van de juiste thuisbatterij is cruciaal om te profiteren van de kansen die voor jou van belang zijn. Onze onafhankelijke adviseurs helpen je hier graag bij. Spreken we je zo?

Alleen maar A-merken

Wij zijn gecertificeerd adviseur en installateur van meerdere A-merken thuisbatterij. Zo kunnen we je altijd onafhankelijk adviseren over jouw ideale set-up.

Vanaf 5 kW opslag
Growatt APX
  • Slim laden: nee
  • Werkt met dynamisch contract: nee
  • Handelen op de onbalansmarkt: nee
  • Noodstroom: ja
  • Te combineren met of zonder zonnepanelen
Vanaf 3,5 kW opslag
Enphase IQ Battery
  • Slim laden: Q2 2024
  • Werkt met dynamisch contract: Q2 2024
  • Handelen op de onbalansmarkt: Q2 2024
  • Noodstroom: nee
  • Ideaal i.c.m. Enphase zonnepanelensysteem
Vanaf 5 kW opslag
Bliq
  • Slim laden: ja
  • Werkt met dynamisch contract: ja
  • Handelen op de onbalansmarkt: ja
  • Noodstroom: nee
  • Werkt universeel met alle systemen

Advies en installatie met 100% tevredenheidsgarantie

Ons geheim voor meer dan 100+ 5-sterren reviews? Deskundig advies, vrijblijvende offertes, gratis voorinspectie en een soepele installatie binnen één dag. Zo doen we dat!

1

Altijd eerlijk advies

We bespreken jouw situatie – telefonisch of bij je thuis. Kan jij profiteren van een thuisbatterij? Dan stellen we een vrijblijvende offerte op.

2

Installatie door onze experts

Ben je akkoord met de offerte, dan zorgen onze toppers van installateurs dat alles werkt, inclusief een slimme samenwerking met je andere duurzame energiesystemen in je huis.

3

Hulp met BTW teruggave

De overheid geeft 21% BTW-korting op de thuisbatterij als je die gebruikt met een dynamisch energiecontract. Wij helpen je om dit te verzilveren. Wel zo makkelijk!

Thuisbatterij & Meer

Denk je aan een thuisbatterij? Dat is een slimme stap! Maar er is meer dan alleen een thuisbatterij. Om echt te besparen op je energierekening en voorbereid te zijn op de toekomst, is het belangrijk dat je thuisbatterij onderdeel wordt van jouw ‘Slimme EnergiePlan’.

Met jouw Slimme EnergiePlan bedoelen we het slim samenwerken van je laadpaal, energiecontract, zonnepanelen, energiemanagementsysteem, warmtepomp en thuisbatterij.

Klinkt dat ingewikkeld? Geen zorgen, wij helpen je graag! Onze adviseurs staan klaar om je door het hele proces te loodsen. Samen zorgen we ervoor dat jij niet alleen je thuis stroom op kan slaan, maar ook de juiste keuzes maakt om klaar te zijn voor de toekomst. Zo ben je bijvoorbeeld goed voorbereid op de afbouw van de salderingsregeling en een gasloze toekomst.

Plan een gratis adviesgesprek

Jouw EnergiePlan voor de toekomst

Op zoek naar eerlijk advies of direct een persoonlijke offerte?

Onze adviseurs staan voor je klaar met een luisterend oor en een schat aan kennis over thuisbatterijen. Samen ontdekken we wat voor jou belangrijk is en verkennen we de mogelijkheden. Zo ben jij verzekerd van de perfecte keuze, helemaal afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Vraag maar raak

Heb je nog vragen? Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen.

  • Hoe kan ik geld besparen / verdienen met een thuisbatterij?

    Om geld te besparen of te verdienen met een thuisbatterij, zijn er verschillende strategieën die je kunt volgen. Hier zijn enkele ideeën die je kunnen helpen om optimaal gebruik te maken van een thuisbatterij:

    1. Gebruik goedkope elektriciteit: Laad je batterij op tijdens daluren, wanneer elektriciteit goedkoper is, en gebruik deze opgeslagen energie tijdens piekuren.
    2. Optimaliseer je zonne-energie: Als je zonnepanelen hebt, sla dan de overtollige energie die je overdag opwekt op in je thuisbatterij. Gebruik deze energie ’s avonds of op bewolkte dagen. Zo verminder je jouw afhankelijkheid van het elektriciteitsnet en voorkom je terugleverkosten.
    3. Verkoop terug aan het net: Je kan energie uit je batterij terugverkopen aan het net. Dit is vooral interessant tijdens piekuren, wanneer de vraag (en dus de prijs) hoog is.
    4. De onbalansmarkt: Sommige energiebedrijven betalen je voor het gebruik van jouw batterijcapaciteit om het elektriciteitsnet te balanceren. Dit kan een mooie bijverdienste zijn.
  • Hoeveel opslagcapaciteit heb ik nodig?

    Om te bepalen hoeveel opslagcapaciteit je nodig hebt voor een thuisbatterij, moet je rekening houden met een aantal belangrijke factoren, waaronder je dagelijkse energieverbruik, de grootte van je zonne-energiesysteem (als je dat hebt), je energiedoelstellingen, en je budget. Hier zijn stappen die je kunt volgen:

    1. Bekijk je energieverbruik: Neem een kijkje naar je energierekeningen om je gemiddelde dagelijkse energieverbruik in kilowattuur (kWh) te vinden. Dit geeft je een idee van hoeveel energie je elke dag gebruikt.
    2. Capaciteit van je zonne-energiesysteem: Als je zonnepanelen hebt, bepaal dan hoeveel energie ze op een gemiddelde dag produceren. Dit helpt je te begrijpen hoeveel van je energieverbruik door zonne-energie kan worden gedekt en hoeveel opslagcapaciteit je nodig hebt voor dagen met minder zon.
    3. Bepaal je energiedoelen: Wil je volledig zelfvoorzienend zijn, of wil je vooral piekbelastingen verminderen of energie opslaan voor gebruik tijdens duurdere piektijden? Je antwoord op deze vraag helpt bij het bepalen van de benodigde grootte van de batterij.
    4. Autonomietijd overwegen: Denk na over hoe lang je wilt dat je systeem kan werken op batterijenergie zonder op te laden, vooral tijdens een stroomuitval of wanneer er geen zonne-energie beschikbaar is.
    5. Budget: Grotere batterijsystemen kosten meer. Bepaal hoeveel je bereid bent uit te geven, omdat dit je keuzes kan beperken of juist kan verruimen.

    Voor de gemiddelde huishoudens in Europa met zonne-energiesystemen, ligt de keuze voor thuisbatterijen vaak tussen de 5 en 20 kWh. Dit biedt een goede balans tussen kosten en het vermogen om een significant deel van het energieverbruik te dekken. Het is echter essentieel om een gedetailleerde analyse uit te voeren gebaseerd op je eigen situatie. Onze adviseurs helpen je hier graag bij.

  • Als er stroomuitval is, kan ik dan gebruik maken van de batterij?

    Een thuisbatterij kan zeker dienen als een noodstroomvoorziening om te voorkomen dat je zonder stroom komt te zitten tijdens een stroomuitval. Wanneer er een stroomstoring optreedt, kan een thuisbatterij jouw huis en aangesloten apparaten tijdelijk voorzien van stroom. Hierdoor blijven belangrijke apparaten zoals verlichting, koelkasten en beveiligingssystemen werken. Dit kan helpen om de ongemakken van een stroomstoring te verminderen en ervoor zorgen dat je basisbehoeften tijdens die periode vervuld blijven. Let op: niet iedere thuisbatterij is geschikt als noodstroomvoorziening. Wij adviseren je graag vrijblijvend over de beste optie voor jouw situatie.

  • Waarom is een thuisbatterij een slimme investering?

    Het opslaan van zonne-energie die je zelf opwekt, maakt je meer onafhankelijk. Normaal gesproken gebruiken we maar ongeveer 30% van onze zelfopgewekte zonne-energie direct. Met een speciale thuisbatterij kunnen we dit percentage opkrikken tot wel 80%. Thuisbatterijen stellen ons in staat de energie die we niet direct nodig hebben, op te slaan voor later. Dit betekent dat we voor een groot deel kunnen vertrouwen op onze eigen opgewekte energie, zonder afhankelijk te zijn van het algemene energienetwerk. Dit klinkt ideaal, maar waarom is het dan niet zo gangbaar? De voornaamste reden is de manier waarop energie terugleveren aan het net in Nederland is geregeld. Een extra voordeel van zo’n batterij thuis is dat het kan dienen als een noodstroomvoorziening. Als de stroom uitvalt, zorgt de batterij ervoor dat bepaalde belangrijke apparaten, zoals je lampen, blijven werken. Daarnaast helpt het hebben van een thuisbatterij om ons energieverbruik duurzamer te maken. Er zijn momenten dat er meer zonne-energie wordt opgewekt dan er wordt verbruikt, wat het energienet kan overbelasten. Door deze extra energie op te slaan in een batterij, zorgen we ervoor dat er geen waardevolle energie verloren gaat en helpen we het energienet te ontlasten.

  • Zijn er subsidies voor Thuisbatterijen?

    Momenteel zijn er geen subsidies voor een thuisbatterij. Het Nationaal Warmtefonds biedt wel de optie aan om een lening tegen een lage rente te krijgen voor de aankoop van een thuisbatterij. Ook krijg je nu 21% BTW terug als je de batterij gebruikt in combinatie met een dynamisch energiecontract.

Staat je vraag er niet tussen?

Geen zorgen! Neem gemakkelijk contact met ons op.

010 318 2860
Op werkdagen van 8:00 tot 17:00
info@returnonenergy.nl
Mailen mag altijd
1 van 3
Woonsituatie

Dit is slechts een indicatie. Wilt u een vrijblijvende maatwerk offerte? Neem alsjeblieft contact op.

2 van 3
Verbruik
😄 Dankjewel! Met [bewoners] heb je een gemiddeld verbruik van:
[verbruik] kWh
Dit is ideaal voor zonnepanelen!
Vul je naam en e-mailadres in om direct je mogelijke opbrengsten te zien:
Opbrengst
Je hebt [aantal] zonnepanelen nodig om je verbruik van [verbruik-kwh] op te wekken.
* berekening op basis van panelen van 400 Wp
Zon en bliksem pictogram
Daarmee ga je
[besparen-per-jaar] besparen
Berekening: €[besparen] = kWh * €0,23 (met de huidige stroomtarieven betaal je tegenwoordig 30 tot 80 cent)
Spaarpot pictogram
Hierbij moet je denken aan een investering van tussen de [investering] die je terugverdient in slechts [tijd]
Certificaat pictogram
Klinkt goed toch?
Vraag direct een offerte aan
Contact met een specialist

Vraag hier een offerte aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

📱 Bel zelf: 010 318 2860

We kunnen je ook terugbellen
Bel mij terug
Bedankt! We nemen z.s.m. contact met je op. Het versturen van de mail is helaas niet gelukt. Neem contact met ons op. Alvast bedankt

✉️ mail zelf: advies@returnonenergy.nl

Mail mij terug
Bedankt! We nemen z.s.m. contact met je op. Het versturen van de mail is helaas niet gelukt. Neem contact met ons op. Alvast bedankt