Zonnepanelen, waar begin je?

Dat is dé vraag die die veel mensen zichzelf de laatste jaren stellen. Nu er ongeveer een miljoen huishoudens in Nederland elke dag profiteren van de gratis energie van de zon, is het logisch dat zonne-energie steeds populairder wordt. Maar waar te beginnen?

Of vraag direct een offerte aan

📈 Hoelang duurt het voordat ik mijn zonnepanelen heb terugverdiend?

Gemiddeld duurt het zo’n 5 tot 7 jaar voordat je de investering op zonnepanelen hebt terugverdient. Veel verkopers laten je graag geloven dat dit een stuk sneller gaat. Wij zijn hier graag transparant over.

Er bestaat geen makkelijke rekensom om dit uit te kunnen rekenen, omdat je afhankelijk bent van fluctuerende terugkoop prijzen van energiemaatschappijen, van overheidssubsidies, de afdracht van btw en het aantal zonuren in Nederland.

Met 10 jaar ervaring, kunnen wij wel een goede inschatting maken van de terugverdientijd in jouw situatie. Ben je benieuwd? Doe de dakscan en kom er binnen enkele minuten achter.

Opbrengst zonnepanelen

Investering

4087
5 jaar

Opbrengst

21910
25 jaar

✅ Welke zonnepanelen zijn het best?

Het draait bij zonnepanelen maar om een aantal belangrijke zaken. Hoelang gaan ze mee, welke garantie heb ik op de stroom die eruit komt, en hoe lang duurt het voordat ik ze heb terugverdient?

Alhoewel iedereen claimt de beste zonnepanelen te hebben, is dat niet het eerste waar je naar moet zoeken. Als je zonnepanelen wilt aanschaffen is het belangrijk om eerst te kijken naar jouw mogelijkheden.

Heb je een plat of schuin dak? En hoeveel ruimte heb je op je dak? Omdat elke woning anders is, is ook elke installatie anders. Zo kan het zijn, dat je bijvoorbeeld op basis van jouw beschikbare m2 dak, veel meer energie kunt opwekken met kleinere zonnepanelen, omdat er simpelweg meer van op je dak passen. Er bestaat dus geen specifiek type zonnepaneel dat de beste is omdat alles afhankelijk is van jouw specifieke situatie.

Wil je weten welke factoren de effectiviteit van zonnepanelen bepalen? Check dan even onze veel gestelde vraag hierover:

Onze merken

Alleen de hoogste kwaliteit

Jack
Rotterdam

Na een aantal offertes en gesprekken hebben we gekozen voor Return on energy. Het voelde goed en uiteindelijk ook blij met de keuze. Communicatie was goed, alles was snel geregeld en personeel was vriendelijk.

9,7
Klanten
vertellen
172 beoordelingen
Marja
Rhoon

Na contact met een hele vriendelijke dame een offerte via mail gekregen en binnen 1 week waren ze al geplaatst ondanks ze het erg druk hadden. Aardige mannen die ze kwamen plaatsten en een duidelijke uitleg wat ze gingen doen.

9,7
Klanten
vertellen
172 beoordelingen
Fred en Els
Rhoon

Wij zijn bijzonder tevreden omdat alle afspraken keurig zijn nagekomen. Snelle levering na aanvraag. Vriendelijke jongens die de panelen kwamen plaatsen. Duidelijke uitleg gekregen en zeer tevreden over de app waarop we alles goed kunnen bijhouden wat we besparen.

9,7
Klanten
vertellen
172 beoordelingen

💰 Wat kosten zonnepanelen?

Een gemiddelde installatie van zo’n 10 panelen kost tussen de €5000 en €7000. Dit bedrag ligt zover uiteen, omdat een installatie gebaseerd is op het dakoppervlak dat beschikbaar is en je stroombehoefte. Dit is bij elke woning en elk gezin verschillend.

Hoe meer ruimte je beschikbaar hebt, hoe meer zonnepanelen je kunt plaatsen. Het grote voordeel van meer zonnepanelen plaatsen? Als je de zonnepanelen na een aantal jaar terug hebt terugverdiend, is alles wat je opwekt pure winst. Als je meer zonnepanelen op je dak hebt, is je maandelijkse winst natuurlijk ook groter.

👷 Hoelang duurt het om de zonnepanelen te laten installeren?

Geen zorgen! De installatie van zonnepanelen duurt bij ons maar één werkdag. Aan het einde van de dag wek je al je eigen stroom op!

Lees meer over de installatie, op onze werkwijze pagina.

🔎 Hoe kan ik zien of ik ook daadwerkelijk iets verdien?

Bij elke installatie plaatsen wij standaard ook een monitoring systeem. Dit monitoring systeem communiceert met een online omgeving waar we jou de inloggegevens van geven. Zo kun jij 24 uur per dag kijken wat je zonnepanelen opleveren en wat je ermee verdient. Pas op, dit kan best verslavend zijn 😉 !

Check mijn dak

We wonen in Nederland waar de zon niet altijd schijnt, wat nu?

Helaas hebben we in Nederland niet altijd stralende dagen met een egaal blauwe lucht. Maar ook bij bewolking, regen en zelfs bij hagel, wekken zonnepanelen nog aardig wat stroom op. Binnen 5 tot 7 jaar heb je de zonnepanelen al weer terugverdiend.

Heb je bij de concurrent slechts keuze uit enkele panelen?

Als je zonnepanelen wilt gaan aanschaffen, moet je op twee dingen letten: de aanschafwaarde en je totale energieopbrengst.

Veel leveranciers van zonnepanelen laten je graag geloven dat ze met twee of drie panelen elk huishouden in Nederland kunnen voorzien van de inrichting met de beste energieopbrengst. Op deze manier kunnen zij hun producten groots inkopen en hun winst maximaliseren.

Maar het enige wat jij eraan overhoudt, is een zonnesysteem dat niet de maximale energie uit de zon haalt. Daardoor loop jij elke dag onnodig geld mis.

Wij vinden dat dit anders moet. Daarom werken wij met meerdere A-merk panelen en omvormers. Door unieke software kunnen wij precies zien welke combinatie hiervan voor jou het meeste oplevert. Jij wilt namelijk je zonnepanelen zo snel mogelijk terugverdienen en wij willen graag open en eerlijk tegen je zijn.

Wil je weten wat je kan verdienen op zonnepanelen?

Doe de dakscan

Check dan snel wat jouw dak opbrengt

Al overtuigd?

Check mijn dak
1 van 3
Woonsituatie

Dit is slechts een indicatie. Wilt u een vrijblijvende maatwerk offerte? Neem alsjeblieft contact op.

2 van 3
Verbruik
😄 Dankjewel! Met [bewoners] heb je een gemiddeld verbruik van:
[verbruik] kWh
Dit is ideaal voor zonnepanelen!
Vul je naam en e-mailadres in om direct je mogelijke opbrengsten te zien:
Opbrengst
Je hebt [aantal] zonnepanelen nodig om je verbruik van [verbruik-kwh] op te wekken.
* berekening op basis van panelen van 400 Wp
Zon en bliksem pictogram
Daarmee ga je
[besparen-per-jaar] besparen
Berekening: €[besparen] = kWh * €0,23 (met de huidige stroomtarieven betaal je tegenwoordig 30 tot 80 cent)
Spaarpot pictogram
Hierbij moet je denken aan een investering van tussen de [investering] die je terugverdient in slechts [tijd]
Certificaat pictogram
Klinkt goed toch?
Vraag direct een offerte aan
Contact met een specialist

Vraag hier een offerte aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

📱 Bel zelf: 010 318 2860

We kunnen je ook terugbellen
Bel mij terug
Bedankt! We nemen z.s.m. contact met je op. Het versturen van de mail is helaas niet gelukt. Neem contact met ons op. Alvast bedankt

✉️ mail zelf: advies@returnonenergy.nl

Mail mij terug
Bedankt! We nemen z.s.m. contact met je op. Het versturen van de mail is helaas niet gelukt. Neem contact met ons op. Alvast bedankt