De slimste laadpaal voor jouw auto en woning

 • Direct voor je deur laden – geen gedoe
 • Een laadpaal verdient zichzelf snel terug
 • Gratis en onafhankelijk advies
 • Een installatie waar je ‘u’ tegen zegt. (beoordeling 4.9 / 5.0)
 • Vanaf € 1.500 inclusief installatie

Onze klanten?
Die zijn superblij!

Daarom een eigen laadpaal

Geld besparen
Thuis laden is veel goedkoper dan via publieke laadpunten. Zo verdien je je investering vanzelf terug.
Gemak
Altijd direct voor de deur laden. Geen gedoe met publieke laadpalen. Heerlijk!
Slim laden
Wil je op de ‘goedkoopste’ of ‘meeste duurzame’ manier laden? Wij installeren superslimme laadpalen die dit automatisch voor je regelen.

Slim laden,
zo doe je dat!

 

De merken waar wij mee werken maken hele slimme laadpalen. Jij profiteert zonder gedoe. Met een app stel je alles eenvoudig zelf in.

Wanneer opgeladen?
In de app geef je aan wanneer je wilt vertrekken. De laadpaal zorgt dat je auto opgeladen is op het gewenste moment.
Hoe vol opgeladen?
Jij beslist hoe vol de accu moet zijn. Kies een percentage of specificeer een bedrag.
Zo goedkoop mogelijk?
Als je deze instelling kiest, laadt de auto op met de laagste stroomprijzen. Dit is vooral handig bij een dynamisch energiecontract
, waarbij tarieven elk uur kunnen veranderen.
Zo duurzaam mogelijk?
Kies je voor deze instelling? Dan laadt de auto voornamelijk op met jouw eigen zonnestroom. Super duurzaam! Niet zonnig genoeg? Dan vult het stroomnet automatisch aan.

Alleen maar A-merken

Wij zijn gecertificeerd adviseur en installateur van meerdere A-merken laadpalen. Zo kunnen we je altijd onafhankelijk adviseren over de beste laadpaal voor jouw auto en woning.

Tot 22 kW
Growatt Thor
 • Type aansluiting: 1 of 3 fase
 • Kaartlezer (RFID): Ja
 • Zakelijk verrekenen: Nee
 • Dynamic load balancing: Ja
 • Slim laden: Ja
Tot 22 kW
Wallbox Pulsar Plus
 • Type aansluiting: 1 of 3 fase
 • Kaartlezer (RFID): Nee
 • Zakelijk verrekenen: Nee
 • Dynamic load balancing: Ja
 • Slim laden: Ja
Tot 22 kW
Wallbox Copper SB
 • Type aansluiting: 1 of 3 fase
 • Kaartlezer (RFID): Ja
 • Zakelijk verrekenen: Nee
 • Dynamic load balancing: Ja
 • Slim laden: Ja

Advies en installatie met 100% tevredenheidsgarantie

Ons geheim voor meer dan 100+ 5-sterren reviews? Deskundig advies, vrijblijvende offertes, gratis voorinspectie en een soepele installatie binnen één dag. Zo doen we dat!

1

Altijd eerlijk advies

Vertel ons alles over je auto, woning en wat jij belangrijk vindt. Je ontvangt gratis persoonlijk advies op basis van jouw situatie.

2

Gratis offerte

Een vrijblijvende offerte op maat voor jouw wensen en woning. Als je het fijn vind, komen we bij je thuis langs om alles rustig door te nemen en de installatiemogelijkheden te bespreken.

3

Installeren en laden

Laadpaal & Meer

Denk je aan een laadpaal voor thuis? Dat is een slimme stap! Maar er is meer dan alleen een laadpaal. Om echt te besparen op je energierekening en voorbereid te zijn op de toekomst, is het belangrijk dat je laadpaal onderdeel wordt van jouw ‘EnergiePlan’.

Met jouw EnergiePlan bedoelen we het slim samenwerken van je laadpaal, energiecontract, zonnepanelen, energiemanagementsysteem, warmtepomp en thuisbatterij.

Klinkt dat ingewikkeld? Geen zorgen, wij helpen je graag! Onze adviseurs staan klaar om je door het hele proces te loodsen. Samen zorgen we ervoor dat jij niet alleen je auto perfect kan laden, maar ook de juiste keuzes maakt om klaar te zijn voor de toekomst. Zo ben je bijvoorbeeld goed voorbereid op de afbouw van de salderingsregeling en een gasloze toekomst

Plan direct een gratis adviesgesprek

Jouw EnergiePlan voor de toekomst

Vraag maar raak

Heb je nog vragen? Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen.

 • Hoelang duurt het om mijn auto op te laden?

  Het opladen van een elektrische auto kan heel verschillend zijn qua tijd. Afhankelijk van hoe je oplaadt, kan het van een half uur tot wel 21 uur duren. Dit verschil komt door verschillende oplaadmethodes: langzaam opladen doe je via een gewoon stopcontact, een beetje sneller gaat het met een laadpaal bij je thuis, en het snelst met een snellader ergens onderweg. Ook belangrijk om te weten: hoe snel je auto oplaadt, hangt af van de batterijgrootte, het type batterij, en zelfs van het weer. Voor het opladen van een elektrische auto met een standaard batterij (60 kWh) tot 80% vol, kijk je naar:

  • 21 uur met een gewoon stopcontact (2,3 kW)
  • Ergens tussen 4,5 en 13 uur met een laadpaal thuis (11 – 3,7 kW)
 • Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?

  Opladen thuis biedt de meeste besparing; je rekent dan de kilowattuurprijs direct af met je energieaanbieder. De huidige kilowattuurprijs (kWh) is circa € 0,23. Met een elektrische auto die 15 kWh per 100 kilometer verbruikt, komt de prijs per kilometer uit op ongeveer € 0,03. Het gebruik van een publieke laadpaal is vaak twee keer zo duur, terwijl snelladen ongeveer €0,09 per kilometer kost. Voor een benzinevoertuig met een verbruik van 6 liter op 100 kilometer (1 op 16,7), wat neerkomt op een kilometerkost van circa € 0,10 bij een benzineprijs van € 1,65.

 • Wat is het verschil tussen een 1-fase en 3-fase aansluiting?

  1-fase laadsysteem – 3,7kW
  Dit laadsysteem functioneert op een gebruikelijke 230V aansluiting met een standaard ampèrage van 16A, waardoor het een laadcapaciteit van 3,7kW kan bieden. Standaard is elke elektrische installatie voorzien van een 1-fase aansluiting.

  3-fase laadsysteem – 11kW

  Het 3-fase laadsysteem werkt op een spanning van 3x230V, bekend als krachtstroom, en handhaaft een standaard ampèrage van 16A, wat resulteert in een laadcapaciteit van 11kW. Mocht je woning niet uitgerust zijn met een 3-fase aansluiting, dan kun je doorgaans een upgrade aanvragen bij je energieleverancier. De kosten voor deze upgrade zijn over het algemeen laag.

 • Wat is load balancing?

  Door de functie Load Balancing kan het laadstation het huidige energieverbruik van je woning meten. Afhankelijk van dit verbruik past het station zijn laadkracht aan. Als je bijvoorbeeld een waterkoker gebruikt, zal je auto op dat moment wat langzamer opladen. Dit voorkomt dat het elektriciteitsnet van je huis overbelast raakt, terwijl je toch zo snel mogelijk je auto kunt opladen. Dit is vooral handig gezien het feit dat een gemiddelde elektrische auto ongeveer 65% van de totale elektriciteitscapaciteit van een huishouden wil benutten.

 • Kan ik mijn elektrische auto als thuisbatterij gebruiken?

  Dit kan, maar daar heb je wel een aantal dingen voor nodig:

  • Bidirectioneel oplaadpunt: Met een bidirectionele laadpaal kan je auto zowel laden als ontladen. Bij het ontladen zet een ingebouwde omvormer de gelijkstroom van je auto-accu om in bruikbare wisselstroom voor je verlichting en elektrische apparaten.
  • Geschikte elektrische auto: Je hebt ook een elektrische auto nodig die geschikt is voor bidirectioneel laden. Het aantal modellen dat dit ondersteunt, is momenteel nog beperkt. Echter, meer autofabrikanten bereiden zich voor om dergelijke voertuigen op de markt te brengen.
  • Specifieke elektrische installatie: Beschik of koop je een auto met een laadcapaciteit van 11 tot 22 kW? Dan is een elektrische installatie met een 3-faseaansluiting vereist. Als je die nog niet hebt, moet je elektriciteitsvoorziening verzwaard worden door de netbeheerder.

  Het gebruik van een auto als thuisaccu is op dit moment nog vooral een toekomstvisie. Wil je nu al je zonne-energie efficiënt opslaan om het rendement van je zonnepanelen te verhogen? Overweeg dan het laten installeren van een thuisbatterij.

Staat je vraag er niet tussen?

Geen zorgen! Neem gemakkelijk contact met ons op.

010 318 2860
Op werkdagen van 8:00 tot 17:00
info@returnonenergy.nl
Mailen mag altijd

Jouw ideale laadpaal?

Hoe snel wil je kunnen laden? Hoeveel auto’s tegelijkertijd? Wil je een vaste of losse kabel? Doe onze laadpalentest en ontdek jouw ideale laadpaal binnen 1 minuut.

1 van 3
Woonsituatie

Dit is slechts een indicatie. Wilt u een vrijblijvende maatwerk offerte? Neem alsjeblieft contact op.

2 van 3
Verbruik
😄 Dankjewel! Met [bewoners] heb je een gemiddeld verbruik van:
[verbruik] kWh
Dit is ideaal voor zonnepanelen!
Vul je naam en e-mailadres in om direct je mogelijke opbrengsten te zien:
Opbrengst
Je hebt [aantal] zonnepanelen nodig om je verbruik van [verbruik-kwh] op te wekken.
* berekening op basis van panelen van 400 Wp
Zon en bliksem pictogram
Daarmee ga je
[besparen-per-jaar] besparen
Berekening: €[besparen] = kWh * €0,23 (met de huidige stroomtarieven betaal je tegenwoordig 30 tot 80 cent)
Spaarpot pictogram
Hierbij moet je denken aan een investering van tussen de [investering] die je terugverdient in slechts [tijd]
Certificaat pictogram
Klinkt goed toch?
Vraag direct een offerte aan
Contact met een specialist

Vraag hier een offerte aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

📱 Bel zelf: 010 318 2860

We kunnen je ook terugbellen
Bel mij terug
Bedankt! We nemen z.s.m. contact met je op. Het versturen van de mail is helaas niet gelukt. Neem contact met ons op. Alvast bedankt

✉️ mail zelf: advies@returnonenergy.nl

Mail mij terug
Bedankt! We nemen z.s.m. contact met je op. Het versturen van de mail is helaas niet gelukt. Neem contact met ons op. Alvast bedankt