De salderingsregeling blijft, goed nieuws!

13 feb 2024

Heb je ooit overwogen om zonnepanelen te installeren, maar twijfelde je over de financiële haalbaarheid? Dan is er goed nieuws voor je! De recente beslissing (13 februari 2024) van de Eerste Kamer om de afbouw van de salderingsregeling voor zonnepanelen niet door te laten gaan, brengt nieuwe kansen met zich mee. Laten we eens kijken wat dit voor jou betekent.

 

Wat is de salderingsregeling?

Eerst even een opfrisser: de salderingsregeling is een regeling waarbij de energie die je met je zonnepanelen opwekt en niet direct gebruikt, teruggeleverd wordt aan het net. De waarde van deze teruggeleverde energie wordt verrekend met je energierekening. Dit betekent dat je minder betaalt voor je energie, een direct financieel voordeel voor jouw portemonnee!

 

Recente beslissing over saldering

De overheid was van plan om de saldering stapsgewijs af te bouwen. Op 13 februari 2024 heeft de Eerste Kamer echter besloten om de salderingsregeling te behouden zoals die is. Dit betekent dat de financiële voordelen van het terugleveren van energie behouden blijven, een belangrijk punt voor jou als huiseigenaar.

 

Wat betekent het behoud van de salderingsregeling voor jou?

  • Zekerheid over terugverdientijd: Een van de grootste voordelen is dat de terugverdientijd van je investering in zonnepanelen nu beter voorspelbaar is. Dit geeft meer zekerheid en maakt de beslissing om te investeren in zonne-energie eenvoudiger. Goed om te weten, de terugverdientijd is met de huidige prijzen voor zonnepanelen sneller dan ooit!
  • Langdurige besparingen: Met het behoud van de huidige salderingsregeling blijf je besparen op je energierekening op de lange termijn. Deze besparing kan over de levensduur van je zonnepanelen aanzienlijk oplopen.
  • Waardevermeerdering van je woning: Zonnepanelen kunnen de waarde van je huis verhogen. Een energiezuinig huis is aantrekkelijk voor potentiële kopers.
  • Minder afhankelijk van energieprijzen: Energieprijzen kunnen fluctueren, maar met zonnepanelen wek je je eigen energie op. Dit maakt je minder afhankelijk van externe prijsschommelingen.

 

Is dit jouw moment voor zonnepanelen?

De recente ontwikkelingen rond de salderingsregeling voor zonnepanelen zijn dus positief nieuws voor jou als huiseigenaar. Het biedt niet alleen financiële voordelen, maar het is ook een stap in de richting van een duurzamere toekomst. Als je overweegt om zonnepanelen te installeren, is dit het perfecte moment om actie te ondernemen. Zonnepanelen zijn namelijk nog nooit zo goedkoop geweest. Dus wil je nog deze lente profiteren van gratis zonnestroom van je eigen dak? Wacht niet langer en bereken wat jij kunt besparen met onze dakscan.

 

Ontdek jouw kansen tijdens een gratis digitaal adviesgesprek

We hopen dat deze informatie je helpt bij het maken van een geïnformeerde beslissing over zonne-energie. Ben je benieuwd naar zonne-energie voor jouw huis? Wij helpen je graag! Plan een vrijblijvend gesprek met onze experts. Zij verkennen samen met jou wat het beste past bij jouw situatie. En we hebben een extraatje: kies je voor ons, dan krijg je een handige energiemanagement tool erbij. Die installeren we voor je in je meterkast, zodat je live ziet hoeveel stroom, gas en water je verbruikt én opwekt. Met deze info kun je mooie stappen zetten om slim te besparen op je energierekening. Denk dan bijvoorbeeld aan een warmtepomp, slimme laadpaal of thuisbatterij met een dynamisch energiecontract. Superslim en duurzaam!

Deel dit artikel

Andere interessante artikelen

Check dan snel wat jouw dak opbrengt

Al overtuigd?

Check mijn dak
1 van 3
Woonsituatie

Dit is slechts een indicatie. Wilt u een vrijblijvende maatwerk offerte? Neem alsjeblieft contact op.

2 van 3
Verbruik
😄 Dankjewel! Met [bewoners] heb je een gemiddeld verbruik van:
[verbruik] kWh
Dit is ideaal voor zonnepanelen!
Vul je naam en e-mailadres in om direct je mogelijke opbrengsten te zien:
Opbrengst
Je hebt [aantal] zonnepanelen nodig om je verbruik van [verbruik-kwh] op te wekken.
* berekening op basis van panelen van 400 Wp
Zon en bliksem pictogram
Daarmee ga je
[besparen-per-jaar] besparen
Berekening: €[besparen] = kWh * €0,23 (met de huidige stroomtarieven betaal je tegenwoordig 30 tot 80 cent)
Spaarpot pictogram
Hierbij moet je denken aan een investering van tussen de [investering] die je terugverdient in slechts [tijd]
Certificaat pictogram
Klinkt goed toch?
Vraag direct een offerte aan
Contact met een specialist

Vraag hier een offerte aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

📱 Bel zelf: 010 318 2860

We kunnen je ook terugbellen
Bel mij terug
Bedankt! We nemen z.s.m. contact met je op. Het versturen van de mail is helaas niet gelukt. Neem contact met ons op. Alvast bedankt

✉️ mail zelf: advies@returnonenergy.nl

Mail mij terug
Bedankt! We nemen z.s.m. contact met je op. Het versturen van de mail is helaas niet gelukt. Neem contact met ons op. Alvast bedankt