Zonnepanelen installateurs

22 mrt 2023

Niet alleen het aantal geplaatste zonnepanelen is enorm gegroeid, maar ook het aantal installateurs van zonnepanelen. Tegenwoordig worden zonnepanelen door een grotere doelgroep geïnstalleerd, maar niet zonder enkele gevaren. Kwaliteit en veiligheid worden hierbij af en toe onderschat. Maar in hoeverre is de kwaliteit van een installateur van groot belang bij het aanschaffen en installeren van zonnepanelen?

Belang van zonnepanelen installateurs

Kwaliteit zonnepanelen door installateurs

De kwaliteit van installateurs is enorm belangrijk bij het aanschaffen en installeren van zonnepanelen. Als eerste is het natuurlijk van belang dat de zonnepanelen op juiste wijze geplaatst worden voor de consument. Hiervoor is het van belang dat zowel het bedrijf als de installateur er verstand van heeft. Met een klein foutje kan je rendement overigens enorm afnemen.

Het overkomt de consument helaas vaker dat ze niet voor een gecertificeerd bedrijf kiezen, waardoor ze veel problemen ervaren. Op lange termijn is een installatie door een gespecialiseerde installateur voordeliger. Overigens pleit brancheorganisatie Techniek Nederland ook voor een verplichte erkenning voor installateurs van zonnepanelen. Neem gerust een kijkje op onze website om te zien bij wie wij aangesloten zijn als gecertificeerd zonnepanelen bedrijf

Veiligheid omtrent zonnepanelen door installateurs

Naast dat de zonnepanelen naar behoren moeten werken na de installatie, is veiligheid een belangrijk aspect. Zowel veiligheid voor de consument als voor de installateur zelf. Momenteel is zonnestroom installateur nog een vrij beroep. Een groot nadeel hiervan is dat iedereen, vakkundig of niet, zonnepanelen mag installeren. 

Er zijn steeds meer ongevallen bij het plaatsen van zonnepanelen. Van zware ongevallen, ziekenhuis en IC opnames tot overledenen. Ook om veiligheidsredenen is het dus uiterst van belang om een erkende installateur in te schakelen. Zodra verplichte erkenning van zonnestroom installaties ingevoerd wordt, zal het aantal ongevallen met monteurs zeker verminderen. De brancheorganisatie Techniek Nederland vindt dat alle installateurs van zonnepanelen zowel in het belang van de consument als van de monteur aan alle kwaliteits- en veiligheidssystemen zouden moeten voldoen.

Belang van de consument

Het kiezen van de juiste zonnepanelen installateur is een lastige kwestie voor de consument. Het kiezen van de verkeerde installateur brengt vaak veel kosten, tijd en kopzorgen met zich mee. Wat zijn handige handvaten om rekening mee te houden bij jouw overweging?

  • Check of ze erkend zijn als installateur.
  • Beschikken ze over veel referenties en goede klant beoordelingen?
  • Zijn ze aangesloten bij Techniek Nederland en worden de algemene voorwaarden van Techniek Nederland gehanteerd?

De consument bevindt zich dus in een belangrijke rol omtrent zonnepanelen installateurs. Met name om veiligheidsredenen en kwaliteit. Return on Energy is al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in het advies, de verkoop en de installatie van zonnepanelen. Bij zowel zakelijke als particuliere klanten hebben we al meer dan 10.000 installaties geplaatst. Wij zijn onder andere aangesloten bij Techniek Nederland en InstallQ om een erkende zonnepaneel installateur te zijn. Neem gerust contact met ons op voor vragen of advies. We helpen je graag.

 

Deel dit artikel

Andere interessante artikelen

Check dan snel wat jouw dak opbrengt

Al overtuigd?

Check mijn dak
1 van 3
Woonsituatie

Dit is slechts een indicatie. Wilt u een vrijblijvende maatwerk offerte? Neem alsjeblieft contact op.

2 van 3
Verbruik
😄 Dankjewel! Met [bewoners] heb je een gemiddeld verbruik van:
[verbruik] kWh
Dit is ideaal voor zonnepanelen!
Vul je naam en e-mailadres in om direct je mogelijke opbrengsten te zien:
Opbrengst
Je hebt [aantal] zonnepanelen nodig om je verbruik van [verbruik-kwh] op te wekken.
* berekening op basis van panelen van 430 Wp
Zon en bliksem pictogram
Daarmee ga je
[besparen-per-jaar] besparen
Berekening: €[besparen] = kWh * €0,28 (het gemiddelde stroomtarief)
Spaarpot pictogram
Hierbij moet je denken aan een investering [investering] die je terugverdient in slechts [tijd]
Certificaat pictogram
Klinkt goed toch?
Vraag direct een offerte aan
Contact met een specialist

Vraag hier een offerte aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

📱 Bel zelf: 010 318 2860

We kunnen je ook terugbellen
Bel mij terug
Bedankt! We nemen z.s.m. contact met je op. Het versturen van de mail is helaas niet gelukt. Neem contact met ons op. Alvast bedankt

✉️ mail zelf: advies@returnonenergy.nl

Mail mij terug
Bedankt! We nemen z.s.m. contact met je op. Het versturen van de mail is helaas niet gelukt. Neem contact met ons op. Alvast bedankt