Subsidie rondom zonnepanelen

13 jun 2023

De overstap naar duurzame energie wordt steeds belangrijker. Zonnepanelen zijn een belangrijk onderdeel van deze transitie. Als woningeigenaar wil je misschien overstappen naar zonne-energie, maar kan de aanschaf van zonnepanelen wel een dure investering zijn. De aanschaf van zonnepanelen heeft u gemiddeld al terugverdiend binnen 5 tot 8 jaar. Alle energie die u hierna opwekt is allemaal winst. Ook zonder subsidies zijn zonnepanelen dus erg interessant. Er is geen landelijke subsidie meer voor de aanschaf van zonnepanelen, maar enkele gemeenten geven hier wel subsidie voor.

Lokale subsidies voor zonnepanelen

Gemeenten en provincies stimuleren de aanschaf van zonnepanelen, omdat duurzaamheid natuurlijk steeds belangrijker is. Naast duurzaamheid, kunnen zonnepanelen ook voor een lagere energierekening zorgen. Ben je intussen benieuwd wat zonnepanelen op jouw dak kunnen opleveren? Doe hier de gratis dakscan. De subsidies voor zonnepanelen verschillen per lokale overheid. Dit kan bijvoorbeeld een vaste vergoeding zijn of een percentage van de aanschafkosten van de zonnepanelen. Manieren hoe je kan checken wat er in jouw regio geldt omtrent lokale subsidies voor zonnepanelen:

  • Contact opnemen met een erkende zonnepanelen installateur over alle mogelijkheden.
  • Navragen bij jouw gemeente.

Financiële voordelen voor zonnepanelen

Een zonnepaneleninstallatie op maat kan zorgen voor lagere energiekosten. Naast een lagere energierekening profiteer je ook nog van diverse financiële voordelen. Een kort overzicht van de regelingen voor zonnepanelen

Teruggave btw

Sinds januari 2023 zijn zonnepanelen vrijgesteld van btw. Het btw-tarief was voorheen 21%. Door de invoering van het zogenoemde nultarief hoeven particulieren de btw niet meer terug te vragen bij de Belastingdienst. Naast dat dit voor beide partijen werk scheelt, is het voornaamste doel ook om hiermee particulieren te stimuleren om zonnepanelen aan te schaffen. Meer informatie over de btw-teruggave kan je vinden in onze blog over btw-teruggave zonnepanelen wanneer u de zonnepanelen voor 2023 gekocht heeft of onze blog over het btw-tarief op zonnepanelen wanneer u de zonnepanelen in 2023 heeft gekocht.

Energiebespaarlening

De Energiebespaarlening is een lening waarmee je energiebesparende maatregelen kunt financieren, waaronder zonnepanelen. De lening heeft een lage rente en wordt verstrekt door het Nationaal Energiebespaarfonds. De lening kan gebruikt worden voor zowel de aanschaf als de installatie van zonnepanelen. Nationaal warmtefonds en SVN zijn ook nog twee partijen voor duurzaamheidsleningen tegen lage rentes. Nationaal warmtefonds biedt zelfs rentevrij aan als je onder een bepaald jaarsalaris zit.

De aanschaf van zonnepanelen kan door verschillende financiële voordelen aantrekkelijker worden. Neem gerust contact met ons op bij vragen of advies, we helpen je graag. Als je wil weten wat zonnepanelen op jouw dak kunnen opleveren, kan je vrijblijvend je gegevens achter laten en ontvang je van ons een offerte op maat.

 

Deel dit artikel

Andere interessante artikelen

Check dan snel wat jouw dak opbrengt

Al overtuigd?

Check mijn dak
1 van 3
Woonsituatie

Dit is slechts een indicatie. Wilt u een vrijblijvende maatwerk offerte? Neem alsjeblieft contact op.

2 van 3
Verbruik
😄 Dankjewel! Met [bewoners] heb je een gemiddeld verbruik van:
[verbruik] kWh
Dit is ideaal voor zonnepanelen!
Vul je naam en e-mailadres in om direct je mogelijke opbrengsten te zien:
Opbrengst
Je hebt [aantal] zonnepanelen nodig om je verbruik van [verbruik-kwh] op te wekken.
* berekening op basis van panelen van 430 Wp
Zon en bliksem pictogram
Daarmee ga je
[besparen-per-jaar] besparen
Berekening: €[besparen] = kWh * €0,28 (het gemiddelde stroomtarief)
Spaarpot pictogram
Hierbij moet je denken aan een investering [investering] die je terugverdient in slechts [tijd]
Certificaat pictogram
Klinkt goed toch?
Vraag direct een offerte aan
Contact met een specialist

Vraag hier een offerte aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

📱 Bel zelf: 010 318 2860

We kunnen je ook terugbellen
Bel mij terug
Bedankt! We nemen z.s.m. contact met je op. Het versturen van de mail is helaas niet gelukt. Neem contact met ons op. Alvast bedankt

✉️ mail zelf: advies@returnonenergy.nl

Mail mij terug
Bedankt! We nemen z.s.m. contact met je op. Het versturen van de mail is helaas niet gelukt. Neem contact met ons op. Alvast bedankt