Collectieve zonnepanelen

13 jun 2023

Het investeren in zonnepanelen is een duurzame en kostenbesparende keuze voor veel huiseigenaren. Steeds vaker wordt het collectief aanschaffen van zonnepanelen overwogen, bijvoorbeeld met buren. In deze blog gaan we in op de voor- en nadelen van collectieve zonnepanelen. Veel mensen denken dat collectief zonnepanelen aanschaffen goedkoper is vanwege de grootschalige inkoop, maar is dit in de praktijk ook wel echt zo?

Collectief zonnepanelen aanschaffen

In de praktijk valt het prijsverschil vaak reuze mee als je collectief zonnepanelen aanschaft. Terwijl collectief zonnepanelen aanschaffen ook nog eens kan leiden tot minder maatwerk. Individuele huishoudens hebben mogelijk minder keuzevrijheid in bijvoorbeeld het type paneel of de positionering ervan. Collectieve zonnepanelen zijn dus niet altijd de meest geschikte oplossing wanneer je op zoek bent naar maatwerk.

Een collectief zonnepanelenproject kan echter interessant zijn als het goed gepland is en duidelijk gecommuniceerd wordt. Zodra dit niet goed gebeurt, kunnen er misverstanden ontstaan. Als je interesse hebt in collectieve zonnepanelen, is Woonwijzerwinkel een uitstekende keuze. ZIj zijn gespecialiseerd in het begeleiden van collectieve zonnepanelenprojecten en kunnen je de benodigde informatie verstrekken.

Individueel zonnepanelen aanschaffen

Collectief zonnepanelen aanschaffen is dus niet altijd de beste keuze. Bent u intussen al benieuwd wat individueel zonnepanelen aanschaffen voor u betekent? Het aanvragen van een offerte is de beste manier om erachter te komen hoeveel het zou kosten om niet collectief te investeren in zonne-energie. Door een offerte op maat aan te vragen, kun je inzicht krijgen voor jouw specifieke situatie. Dit stelt je in staat om een weloverwogen beslissing te nemen. Daarnaast kun je hierdoor ook bepalen wat het beste past bij jouw behoeften.

Offerte aanvragen voor zonnepanelen

Kortom, collectieve zonnepanelen kunnen zeker voordelen bieden, maar het is belangrijk om rekening te houden met de beperkingen van grootschalige projecten. Overweeg zorgvuldig de verwachte kostenbesparing en het mogelijke gebrek aan maatwerk. Als je geïnteresseerd bent in collectieve zonnepanelen, zorg er dan voor dat het project goed en duidelijk gepland is. Woonwijzerwinkel kan je hierbij helpen. Als je toch liever wat meer maatwerk wenst voor jouw zonnepanelen aanschaft, kunt u beter individueel zonnepanelen aanschaffen. Laat vrijblijvend jouw gegevens achter en ontvang een offerte op maat om de kosten en voordelen voor jouw situatie te beoordelen. Maak een weloverwogen keuze die past bij jouw wensen en financiële mogelijkheden. Als je verder nog vragen hebt over zonnepanelen kun je gerust contact met ons opnemen. We helpen je graag verder!

Deel dit artikel

Andere interessante artikelen

Check dan snel wat jouw dak opbrengt

Al overtuigd?

Check mijn dak
1 van 3
Woonsituatie

Dit is slechts een indicatie. Wilt u een vrijblijvende maatwerk offerte? Neem alsjeblieft contact op.

2 van 3
Verbruik
😄 Dankjewel! Met [bewoners] heb je een gemiddeld verbruik van:
[verbruik] kWh
Dit is ideaal voor zonnepanelen!
Vul je naam en e-mailadres in om direct je mogelijke opbrengsten te zien:
Opbrengst
Je hebt [aantal] zonnepanelen nodig om je verbruik van [verbruik-kwh] op te wekken.
* berekening op basis van panelen van 400 Wp
Zon en bliksem pictogram
Daarmee ga je
[besparen-per-jaar] besparen
Berekening: €[besparen] = kWh * €0,23 (met de huidige stroomtarieven betaal je tegenwoordig 30 tot 80 cent)
Spaarpot pictogram
Hierbij moet je denken aan een investering van tussen de [investering] die je terugverdient in slechts [tijd]
Certificaat pictogram
Klinkt goed toch?
Vraag direct een offerte aan
Contact met een specialist

Vraag hier een offerte aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

📱 Bel zelf: 010 318 2860

We kunnen je ook terugbellen
Bel mij terug
Bedankt! We nemen z.s.m. contact met je op. Het versturen van de mail is helaas niet gelukt. Neem contact met ons op. Alvast bedankt

✉️ mail zelf: advies@returnonenergy.nl

Mail mij terug
Bedankt! We nemen z.s.m. contact met je op. Het versturen van de mail is helaas niet gelukt. Neem contact met ons op. Alvast bedankt