Zonnepanelen kopen, hoe werkt het?

Ga je voor het eerst zonnepanelen aanschaffen? In onze werkwijze laten we precies zien wat je kunt verwachten.

🏠 1. Alles begint bij jouw wensen en jouw dak

Welk zonnepanelensysteem voor jou het meeste rendement oplevert, is afhankelijk van wat voor dak je hebt en wat je wensen zijn.

Met unieke software kunnen wij exact berekenen hoeveel kilowattuur jij met zonnepanelen kunt gaan opwekken. Zelfs op afstand zijn wij dus in staat om een accuraat opbrengstvoorstel op te stellen, waarin we ook een schatting doen van de uiteindelijke prijs van je zonnepanelensysteem.

Accurate opbrengstberekeningen

Met onze ontwerpsoftware kunnen we de opbrengst zeer nauwkeurig berekenen. Satellietbeelden worden gecombineerd met hoogtekaarten waardoor we vrijwel exact kunnen berekenen hoeveel stroom er uit jouw dak zal komen.

House

🖥️ 2. We komen op locatie bij jou langs

Als je interesse hebt in het voorstel, komen we bij jou op locatie langs om je dak precies in te meten. Dit noemen wij ‘de schouw’. Tijdens een schouw, kijken we ook of je meterkast geschikt is en bepalen we samen het kabeltraject naar de meterkast toe.

Omdat elk dak anders is, kan je soms meer baat hebben bij iets kleinere zonnepanelen, omdat er dan meer van op je dak passen. Ook het type zonnepanelen en omvormer zijn erg bepalend voor je uiteindelijke rendement.

📥 3. Je zonnesysteem compleet in een definitief prijsvoorstel

Wat andere bedrijven je ook doen geloven, er kunnen nooit maar twee of drie soorten panelen en omvormers zijn die in elke denkbare situatie het beste rendement kunnen garanderen. Daarom werken wij met een groot aanbod A-merken zonnepanelen en omvormers.

Alleen op deze manier kunnen we voor jou de best mogelijk combinatie samenstellen en durven we ook een garantie te geven op wat je opbrengst gaat zijn.

Het aantal jaren garantie dat je op je zonnepanelen systeem wilt en de uitkomsten van de schouw, bepalen uiteindelijk de definitieve prijs van jouw zonnepanelensysteem. Die krijg je van ons in je mailbox!

📞 4. We gaan met jou een afspraak inplannen

Als je de definitieve prijsopgave hebt ontvangen en je hier akkoord op geeft, gaan we de installatie met je inplannen. Door de toenemende vraag worden doorlooptijden steeds langer, gemiddeld moet je rekenen op 3 tot 5 maanden voordat we bij jou op de stoep staan om je zonnepanelen te komen installeren.

5. Op de dag van de installatie

Op de dag van de installatie zal één van onze installatieteams tussen 07:00 en 09:00 uur bij je aanbellen. Voordat ze aan de slag gaan, zal de installatie nog eens met je worden doorgesproken. Eén van de monteurs begint met het opbouwen van de steiger om zo veilig het dak te kunnen bereiken, de ander zal beginnen met de voorbereidingen in de groepenkast. Als de steiger staat, worden de rails en de dakhaken op je dak geplaatst en de zonnepanelen naar boven getakeld.

Waait het te hard op de dag van de installatie? Of valt er veel regen? Dan maken we een andere afspraak met je. Dit doen we om te voorkomen dat er schade aan jouw woning wordt toegebracht en omdat wij dan niet in staat zijn om veilig op hoogte te kunnen werken.

Nadat alle zonnepanelen muurvast in de daarvoor bestemde montagesysteem geklikt zijn, trekken we alle bekabeling door het dak. De installateur die zich in de woning bevindt, volgt het afgesproken kabeltraject naar de meterkast en sluit alle kabels aan. Vaak kunnen kabels uit het zicht worden weggewerkt.

Vanaf dat punt begin je met het opwekken van je eigen stroom. De monteur die het binnenwerk in de woning heeft gedaan zorgt dat jouw monitoringstool aangesloten wordt en stuurt een mail met instructies en inloggegevens.

Na een paar dagen is ook de monitoringstool actief en kun je 24 uur per dag kijken hoeveel stroom je opwekt. Maar pas op, dit is kan erg verslavend zijn!

⚡ 6. De gehele installatie binnen één dag uitgevoerd

Binnen 4 tot 6 uur zijn wij klaar met de installatie en kun je gebruik maken van de stroom die je zelf opwekt. Om te kunnen salderen is het wel belangrijk dat je eerst je zonnesysteem aanmeldt bij je energieleverancier. Hier helpen wij je kosteloos bij.

Et voilà! Je hebt een volledig werkend zonnesysteem waar je jaren van kunt profiteren. Zelfs als in Nederland een jaar de zon niet schijnt, krijg jij gegarandeerd het energieverschil in euro’s op jouw rekening gestort.

Check dan snel wat jouw dak opbrengt

Al overtuigd?

Check mijn dak
1 van 3
Woonsituatie

Dit is slechts een indicatie. Wilt u een vrijblijvende maatwerk offerte? Neem alsjeblieft contact op.

2 van 3
Verbruik
😄 Dankjewel! Met [bewoners] heb je een gemiddeld verbruik van:
[verbruik] kWh
Dit is ideaal voor zonnepanelen!
Vul je naam en e-mailadres in om direct je mogelijke opbrengsten te zien:
Opbrengst
Je hebt [aantal] zonnepanelen nodig om je verbruik van [verbruik-kwh] op te wekken.
* berekening op basis van panelen van 400 Wp
Zon en bliksem pictogram
Daarmee ga je
[besparen-per-jaar] besparen
Berekening: €[besparen] = kWh * €0,23 (met de huidige stroomtarieven betaal je tegenwoordig 30 tot 80 cent)
Spaarpot pictogram
Hierbij moet je denken aan een investering van tussen de [investering] die je terugverdient in slechts [tijd]
Certificaat pictogram
Klinkt goed toch?
Vraag direct een offerte aan
Contact met een specialist

Vraag hier een offerte aan en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. 

📱 Bel zelf: 010 318 2860

We kunnen je ook terugbellen
Bel mij terug
Bedankt! We nemen z.s.m. contact met je op. Het versturen van de mail is helaas niet gelukt. Neem contact met ons op. Alvast bedankt

✉️ mail zelf: advies@returnonenergy.nl

Mail mij terug
Bedankt! We nemen z.s.m. contact met je op. Het versturen van de mail is helaas niet gelukt. Neem contact met ons op. Alvast bedankt